Over Fashion Dôme


Fashion Dôme, is hét business to business fashion center. in Fashion Dôme worden 4 tot 12 collecties per jaar geboden en wordt er gewerkt met One Brand Stores en shop-in-shop concepten. De exposanten (fabrikanten, importeurs en agenten) presenteren hun laatste collecties in permanente showrooms. Kortom, in Fashion Dôme is het heel prettig zakendoen in een professionele ambiance op ieder moment van het jaar. Alle gewenste faciliteiten zijn voorhanden, zodat u optimaal kunt profiteren van dit unieke platform voor de modebranche.

OPENINGSTIJDEN

Fashion Dôme is van maandag t/m donderdag geopend van 07.00 uur tot 22.00 uur en op vrijdag geopend van 07.00 uur tot 20.00 uur, met uitzondering van officiële feestdagen.

GRATIS PARKEREN

Fashion Dôme ligt op bedrijventerrein Veluwsekant-West direct langs de A6 (afrit 5, Almere Stad). Fashion Dôme beschikt over ruim 300 gratis parkeerplaatsen die direct op het parkeerterrein naast het gebouw gelegen zijn, waarvan een aantal invalidenparkeerplaatsen. Direct naast de ingang van het complex zijn de invalidenparkeerplaatsen te vinden.

OPLAADPUNTEN ELEKTRISCHE AUTO’S

Op het parkeerterrein van Fashion Dôme zijn ook een aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s gesitueerd. De oplaadpunten bieden ruimte voor het opladen van twee elektrische auto’s tegelijkertijd en bevinden zich aan de zijkant van de laaddeuren van Fashion Dôme. Er is een bord bijgeplaatst waaruit blijkt dat deze parkeerplaatsen enkel bestemd zijn voor elektrische auto’s. De pas wordt gratis verstrekt.

RECEPTIE

Fashion Dome heeft een bemande receptie die de volgende Business Support Services uitvoert voor onze huurders:

 • Aanspreekpunt Gebruikers en Bezoekers van het Fashion Dôme
 • Verwelkomen Bezoekers en aanbieden van koffie/thee
 • Bijhouden van het bezoekersregister
 • Administreren van sleutels en toegangspassen
 • Bijwerken van het receptiehandboek en werkinstructies
 • Post sorteren. Huurders kunnen post (gefrankeerd) afgeven / ophalen bij de receptie
 • Beheer ontvangstruimte
 • Telefoonbeantwoording van het algemene nummer van Fashion Dome
 • Mailing van memo’s (bijv. informatieverstrekking t.a.v. het gebruik van het gebouw)

TOEGANG

Fashion Dôme is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers uit de modebranche. Bezoekers en exposanten hebben toegang via een persoonsgebonden pas. Op die manier blijft Fashion Dôme een exclusieve ontmoetingsplaats voor de vakhandel. Heeft u interesse in een pas? Dan kunt u een mailtje sturen naar info@fashiondome.eu of u kunt deze tijdens een volgend bezoek aan Fashion Dôme aanvragen bij onze receptie. Wij vragen u in dat geval een kopie uittreksel van de Kamer van Koophandel van uw bedrijf mee te nemen (met als branche vermelding “mode”). De pas is gratis.

Wat zijn de voordelen van de pas?

 • Gratis informatiebrochures waaronder relevante informatie over de exposanten, plattegronden en collectieperiodes;
 • Altijd als eerste geïnformeerd worden over de speciale activiteiten en evenementen in Fashion Dôme;
 • Bij de receptie liggen gratis vakbladen voor u om mee te nemen. (New Style, Fashion United magazine);
 • Korting bij Hotel Almere.

PROMOTIE

Uw producten of diensten in één keer onder de aandacht brengen van de bezoekers en/of exposanten van Fashion Dôme? Dat kan! Wij bieden verschillende promotiemogelijkheden in het centrum aan, óók voor externe partijen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Bas de Bruinbas.debruin@fashiondome.eu of Jurgen Pietersenjurgen.pietersen@fashiondome.eu. Ook bereikbaar op telefoonnummer: 036 547 48 30.

VERGADEREN

In Fashion Dôme kunt u vergaderen in een creatieve en inspirerende omgeving. Zowel de modebranche als andere branches zijn welkom om één van onze vergaderruimtes te huren. Wilt u meer weten over de zaalgrootte, capaciteit, av-middelen, huurprijzen en cateringmogelijkheden? Neem dan contact op met Bas de Bruin of Jurgen Pietersen.

P1020096

 

HOTEL ALMERE

Tegenover ons centrum bevindt zich een schitterend hotel, Hotel Almere.  Idealer is het toch niet voor u om voor, tijdens of na een bezoek aan onze exposanten in Fashion Dôme de straat over te steken en een paar minuutjes later uw hotelkamer binnen te lopen. Het hotel is voorzien van alle gemakken. Zo kan er bij een overnachting gratis gebruik worden gemaakt van de fitnessruimte, van het zwembad en van draadloos internet. Ook is de parkeergelegenheid gratis. Hierbij ontvangt u de tarieven van Hotel Almere: Standaard eenpersoonskamer à € 95,00 Standaard tweepersoonskamer à € 105,00 Standaard driepersoonskamer à € 115,00 Luxe kamer (King-size bed) à € 135,00 Double bed kamer (queen-size bed) à € 105,00 Familiekamer (4 personen) à € 140,00 Als warm welkom heeft Fashion Dôme in samenspraak met Hotel Almere een mooi en speciaal introductieaanbod voor u bedacht. Op vertoon van uw Fashion Dôme-toegangspas bij aankomst, ontvangt u het ontbijt – ter waarde van € 13,50 per persoon – geheel cadeau bij een hotelovernachting. Mocht u onverhoopt nog geen toegangspas hebben, dan kunt u deze aanvragen via deze website. Ervaar zelf de vele voordelen van de Fashion Dôme-toegangspas! Voor reserveringen in Hotel Almere verwijzen wij u graag naar de website www.hotelalmere.nl. Hotel Almere is tevens bereikbaar via tel. 036 – 80 00 800 of via email info@almere.valk.nl.

HET GEBOUW

Fashion Dôme… is een Dynamic Fashion Center, centraal gelegen in het land. Het gebouw is hét inkoop- en informatiecentrum voor alle detaillisten uit de Nederlandse modebranche met een kwalitatief hoogwaardig aanbod van modeleveranciers. Gedurende het jaar presenteren hier fabrikanten, agenten en importeurs hun collecties aan de detailhandel. Het gebouw is een dynamic fashion center omdat in hoog-tempo collecties wisselen en omdat er one brand stores én shop-in-shop concepten aanwezig zijn. Fashion Dôme biedt niet vierkante meters, maar een totaal beleving van het parkeerterrein tot aan de kleding. In januari 2002 werden de deuren geopend van Brandboxx Almere met oppervlakte van 15.000 m². Het centrum was vanaf het begin meteen succesvol. Sinds december 2012 is Brandboxx Almere omgetoverd tot Fashion Dôme met de Chalet Group als eigenaar en managementorganisatie.


Ruimte huren?

Locatie:
Veluwezoom 5
1327 AA Almere

Tel: +31 (0)36 3030321

Postbus 27000
1302 GA Almere

Openingstijden:
Maandag – Vrijdag | 8 uur – 20 uur